keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Auditointeja ja laatupäälliköitä

Tänään oli todellakin mielenkiintoinen päivä! Taas uusien ajatusten ja kokemusten äärellä!

Aamu alkoi työmatkalla kerrassaan upeassa kelissä. Pakkasta oli paikoin 19,5 astetta. Ja mitä maisemia!

Olin tekemässä toimittaja-auditointia vanhalla tutulla alihankkijalla. Useita henkilöstömuutoksia on tapahtunut edellisen auditoinnin jälkeen, joten olin omalla tavalla uuden äärellä. Tavoite oli auditoinnin lisäksi myös tutustua ja katsella muutenkin asioita asiakkaan näkökulmasta, ei pelkästään laatupipo päässä.

Alku meni hyvin, kuulin uusista tuulista ja suunnitelmista: toiminnalle ja laatujärjestelmälle suunnitelluista kehityssuunnista. Hyvältä näyttää!

Juuri ennen tuotantokierrosta vastakappaleeni tuossa organisaatiossa teki jotain sellasita, jolla rikkoi luottamuksen muutamassa sekunnissa. Pieni asia, joka paljasti epäluottamuksen ja halun kusettaa? Tain näin minä sen koin. Arvoisa alihankkija - miten meni niinku omasta mielestä? Onko tästä nyt hyvä ponnistaa yhdessä eteenpäin?

Kyllä, auditoinnissa voi sanoa, että ei halua / voi näyttää jotain tietoa tai kertoa jotain yksityistkohtaa esimerkiksi toisesta asiakkaasta johtuvasta luottamuksellisesta asiasta johtuen. On myös kohteliasta kysyä voiko ottaa valokuvia, videoida tai muuten käyttää auditoinnissa esiin tulleita tietoja jälkeenpäin muualla. Näissäkin tilanteissa on tapana keskustella avoimesti ja rakentavasti -tavoitteena luoda yhteistyötä. Yleensä.

Kun olen nukkunut yön yli, pohdin mitä mieltä olen. En nyt vielä tee ratkaisua mihinkän suuntaan.

Edit: Yön yli nukkuminen ei auttanut. Jännä nähdä millainen raportti tästä käynnistä syntyy.

"Onko meillä autossa suklaata?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti