torstai 2. helmikuuta 2017

Six Sigma Green Belt -opiskelun aloitus



Ensimmäisten Lean Six Sigma Green Belt -koulutuspäivien tunnelmat olivat ristiriitaisia. Ajattelin ensin että itse en osaa mitään, ja että olemme töissä niin alkeissa näissä asioissa. Sitten totesin, että mehän olemmekin ihan pitkällä ja itselleni moni työkalu ja ajatusmalli on jo tuttu. 

Epävarmuus voi johtua siitä, että yksi merkittävä asiakas on tämän mallin aktiivinen käyttäjä jo vuosien takaa. Ja töissä asiaan vaikuttaa myös se, että meillä ei ole vahvaa Six Sigma osaajaa, puuttuu siis Black Belt.

Joka tapauksessa, olen oikeassa paikassa. Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen illalla innoissani kaivelin vanhaa opiskeluaikaista materiaalia esiin ja yölläkin katselin unia koulutuksen projektisuunnitelmasta. Hyviä unia, ei painajaisia.

Toisen koulutuspäivän jälkeen näin kolleegan ja ystävän. Juttelimme aisiasta poukkoillen kuulumiset, sekoitettiin politiikkaan ja luonnollisesti johtamis- ja laatuasioihin. Takkia päälle vetäessä heitin ilmoille ihan totaalisen aivopierun. Tästä kuullaan vielä.



Tänään töissä teen ensimmäisen analyysinin Minitabilla. Tutkin miten saan analysoitua Attribute GR&R:n eilen illalla saamastani testiaineistosta. Testiaineisto ei ole fiktiivinen keksitty aineisto, vaan ihan todellinen ja oikean asiakas-casen alkuviikosta syntynyt materiaali. 

Huisin jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti