torstai 2. helmikuuta 2017

Minitabia ja mulkkuja...?

Joo, on se vaan semmosta, että ihmisen pitää tehdä sitä mistä tykkää. Vaikka se olisi sellaista mistä noin suunnilleen kukaan muu ei tykkää. Ja varsinkin jos mukana on into, niin ei kannata jäädä pohtimaan mitä joku ajattelee tai mikä kello on.

Olen tänään näperrellyt Minitabin kanssa. Minitabilla on nerokas getting started -opastus, ja ohjelmasta löytyi yllättävästi valmis datakin pyöritettäväksi. Hassunhauskaa ja oivalluksia. Nyt on muutama ensimmäinen otsikko käyty läpi, ja todistettu residuaalilla, Tukeyllä ja boxplotilla oletus todeksi. Ja joku voisi selittää tuon Tukeyn selväkielisenä. Luulen käsittäneeni mitä se kuvaa. Mutta miksi.

Jahka olen teet juonut, jatkan tutustumista prosessikapasiteetilla ja -vakaudella


Ajattelin tänään ihan vahingossa, että pitäisiköhän opiskella vähän lisää tilastotiedettä. Ihan viattomasti laatumielessä.

Ja se mikä tänään ei ole tuonut hyvää mieltä on ihmisten ihan jäätävä tuomitseminen. Jos jonkun ihmisen oletetaan olevan mulkku, niin se on sitten niin piste. Ei ole mahdollista muuttaa mielipidettä saatika sen mulkun muuttua ihmisenä. Surullista.


Mitä opin tänään? No, että haluan oppia lisää Minitabin käyttöä. Ja sain muistutuksen siitä, että elämässä pitää tehdä sitä mitä haluaa ja mikä tuottaa innostumisen ja onnen tunteet. Sen takia on erilaisia ammatteja, kun on erilaisia ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti